Kvittohantering går digitalt – slopat krav på fysisk förvaring

Kvittohantering går digitalt - slopat krav på fysisk förvaring

Företagare kan nu andas ut – hanteringen av papperskvitton och fakturor blir snart ett minne blott. Skatteverket har nämligen beslutat om nya regler som gör det möjligt för företag att helt övergå till digitala lösningar för kvittohantering. Detta kommer att spara både tid och pengar för företagen.

Gamla regler ersätts med nya, förenklade krav

Fram till nu har räkenskapsinformation behövt arkiveras i sju år, och digitaliserad information har krävts att bevaras i sin ursprungliga form under tre år. Men från och med den 1 juli 2024 slopas kravet på att spara fysiska pappersunderlag som redan digitaliserats. Detta innebär en avsevärd förenkling för företagen.

Digitalisering ger fördelar för företagen

Genom att slippa hanteringen av stora mängder papper under långa perioder kan företagen göra betydande besparingar, både ekonomiskt och tidsmässigt. Dessutom underlättar digitaliseringen organiseringen och sökningen av specifika dokument. Allt finns samlat och lättillgängligt på ett och samma ställe.

Dags att förbereda sig för den digitala omställningen

Även om de nya reglerna träder i kraft först om ett år, är det klokt att redan nu börja planera för övergången till en helt digital kvittohantering. Genom att se över befintliga system och processer samt undersöka lämpliga digitala lösningar, kan företagen vara väl rustade för att dra maximal nytta av regelförenklingarna från dag ett.

Slopandet av kravet på fysisk förvaring av kvitton är ett viktigt steg mot ett mer effektivt och hållbart företagande. Med de nya digitala möjligheterna kan företagare fokusera på att utveckla sin verksamhet, istället för att lägga tid på pappersarbete. Ta tillfället i akt och påbörja resan mot en digital framtid – det kommer att ge utdelning på sikt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen